lørdag 30. juni 2012

En begivenhetsrik fredag

Dagen startet med nydelig solskinn og lys for oss som var oppe i otta. En nydelig frokostbuffet ble inntatt på danskebåten før vi la til havn i København. Det dryppet lett fra himmelen da vi satte bena på dansk jord. Vi kjørte til hotellet for bagasjeoppbevaring og videre til dagens første spillested: Rådhusplassen. Arrkom hadde selvsagt regnponchoer i bakhånda i tilfelle regn. Vi stilte opp i våre nye vester som var sydd av egne krefter spesielt til denne jubelturen. Første del av repertoaret ble gjennomført i oppholdsvær og ble godt mottatt av publikum. Det var utrolig mange turistasiater blant publikum. De fotograferte oss fra alle vinkler. En av dem la seg til og med ned på bakken for å få inn en helt spesiell vinkel. Så ble alle sluser åpnet og vi fikk bruk for ponchoene. Publikum forsvant en etter en for å søke ly og det samme gjorde vi.







Så kom dagens høydepunkt - lunsj på Cafe Sorgenfri. Et av Københavns mest sjelfulle spisesteder med verdens beste "platte". En platte består av det vi kanskje vi kalle tapas i dag - svinesteik med en helt utrolig sprø og smakfull svor, kjøttkaker, rødkål, kyllingsalat, reker, paté, m.m...mmmm... helt utrolig godt! Og til all denne herligheten var det selvsagt øl og en lille en... eller to... eller tre... Stemningen var upåklagelig.






Etter hvert begynte klokka og nærme seg neste spillested: Sightseeingbåt i Københavns kanaler. Men... det regnet og regnet. Sightseeingbåten ringte og tilbydde oss en ny båt med tak på. Det betydde at det ikke ville bli noen spilling på båten, kun sightseeing. Beslutningen var tatt. De fleste valgte å dra på båttur mens noen valgte å slukke tørsten i Nyhavn. Da vi var på vei hjem fra sightseeing og Nyhavn valgte noen av oss å ta sykkeldrosje. En morsom opplevelse.

Wenche og verdens lengste mann på Strøget


Det var sandskulpturfestival i Køben. Vi kjørte forbi med sightseeingbåten. Utrolig mange flotte skulpturer var å se!

Ivar og Britt koser seg i en av Københavns sykkeldrosjer

 Sverre, Rolf Erik og Anita delte en sykkeldrosje - stakkar sjåfør, men han hadde heldigvis el.motor på sykkelen

Klokka nærmet seg raskt 19 og vi skulle møte København Harmoniorkester til middag på Bryggeriet, rett ved hotellet. Hyggelige folk fra KHO, og vi ble litt kjent i løpet av kvelden. Vi utvekslet fine ord og gaver før kvelden var omme. Noen fra KHO vil også treffe oss i morgen.

 Sverre og Ketil var visst svært tørst i kveld

Kvelden avsluttes nå på "sosialen" på hotellet. Sosialen er et møterom som vi har leid for at vi alle skal kunne være sammen. Her sitter vi og synger og spiller gitar. Noen kommer med gode historier, Ellen fremfører stev fra Trøste og Bære, AnitaH og Wenche sang fra Søstrene Bjørklund og Sverre dirigent underholder med Rotmo-viser til stor fornøyelse for oss andre. Arrkom ble takket for arbeidet med turen og fikk hver sin vinflaske av TB-sjef Ellen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar