lørdag 30. juni 2012

Lørdagens konserter unnagjort i fin stil


Det er nå ettermiddag og vi har kommet tilbake til hotellet. Utrolig hvor fort tiden går når man har et program å forholde seg til. Vi snakket nettopp om hvor fort en konsertgjennomføring også går. Siste konsert spilte vi i 45 minutter, men føles som 15 minutt. Tiden går fort når man har det moro, det er visst.

Første konsert i dag var på Gammeltorv. Solskinn og mye folk var på torget. Tillerblæsen stilte opp ved vannfontenen. Publikum satt allerede rundt omkring da vi kom. Noen hastet forbi, men stoppet opp for å lytte litt til dette orkesteret fra Norge. Vi mener selv vi har et godt og underholdende repertoar til slike promenadekonserter. Noen fikk faktisk dansefot og tok seg en svingom til musikken vår. Og jammen var det paparazzier her også - fra asia i tillegg til andre steder. Jeg ble bedt om å fortelle om Tillerblæsen til en tysk turist mens han filmet meg. Han påsto at det var tysk fjernsyn - jadda... :) Samme mann var svært nærgående med sitt kamera under spillingen. Uvant for oss Tillerbygg dette - med slik mye oppmerksomhet. Våre venner fra København Harmoniorkester var også tilstede i dag for å høre på oss. De ble med oss i bussen til Dyrehavsbakken rett etter konserten.



Så var det endelig klart til avreise til turens hovedkonsert på Bakken, eller Dyrehavsbakken som det også kalles. Der ble vi meget stolt da vi allerede ved inngangen sto på plakaten: I dag kl 15:15 Tillerblæsen. Og vi ble ikke mindre stolt da vi kom fram til scenen hvor det sto med stor skrift på sceneveggen: 15:15 Tilleblæsen. Ja, det sto Tilleblæsen. Mulig det var feilskrevet og skulle være Tulleblæsen?

Før vi inntok scenen hadde vi tid til å se oss rundt i parken, spise is, ta en øl og spise lunsj. Toril kunne opplyse at hun og Geir hadde 33 års bryllupsdag i dag. Hurraaaa!!! - se bilde av det flotte paret under her.

Instrumentene hadde vi fått fraktet fra bussparkeringen til scenen ved hjelp av en motorisert trekkvogn. Kjekt å slippe å bære så mye stæsj. Dette var det Tina i København Harmoniorkester som hadde hjulpet oss med - takk Tina! Litt før kl 15 var alle til stede ved scenen klar for utpakking, rigging, oppvarming og skifte av klær. All logistikken foregikk svært bra. Nøyaktig kl 15:15 entret vi scenen. Foran oss satt det mye folk på benkene. Scenelysene pekte mot oss, og sammen den atmosfæriske varmekilden var det utrolig varmt der oppe på scenen. Jaha... er det slik de har det kjendisene? Men nå var det vår tur i rampelyset - vår tur til å være kjendiser i 45 minutter :)





 Et lykkelig par som har vært gift i 33 år i dag! Hurra for Toril og Geir!

Tilleblæsen - Tulleblæsen - Tillerblæsen

 Pep-talk før konserten

Saxrekka spiller Swinging Saxes


Mer kommer om konserten og resten av kvelden. Nå må jeg få gjort meg klar til å dra på Bregnerød Kro. Der skal vi spise og hygge oss utover kvelden.

 * * * * * * * * * *

Litt mer fra konserten på Bakken:
På denne turen har vi med to forskjellig repertoar: ett for promenadekonsert (marsjhefteformat) hvor vi spiller stående, og ett repertoar for sittende konsert (konsertmappe). Bakken var første stedet vi skulle spille konsertmappe-repertoaret. Vi var spent på disse låtene, og spesielt "Flåklypa" som skulle bli første gangs fremføring. Joda, det gikk ikke så aller værst. Det satt ikke helt som støpt før vi dro heller. Derfor må vi si oss fornøyd med gjennomføringen av Flåklypa. De andre låtene var vi mer trygge på. Anitras Dans er alltid et sikkerstikk. En flott låt som vi er veldig trygg på, og ikke minst et flott arrangement. Saxgruppa vår fikk vist seg fram med Swinging Saxes - super framføring! Vi har vel byens fineste saxrekke tør jeg påstå ;) Saxkvartetten "Just Reed" fikk også fremføre en egen låt. Bra levert! Så kom tidspunktet vi alle var spente på. Signalet fra Sverre og kompet kom. Hele korpset reiste seg og ryddet vekk noter og stoler. Vi stilte oss opp ved siden av kompet og var klar for våre tre utenatlåter. Dette så jeg ble svært godt mottatt av publikum. Flere kom til. De så at noe spesielt foregikk på scenen. Ingen tvil om at det er mer publikumsvennlig og mindre introvert å "kaste" notene, og heller henvende seg til publikum. Vi har kanskje et lite stykke igjen før vi føler oss trygge nok til å senke skuldrene helt. Men vår alltid positive dirigent mente at dette skulle gå bra. Noe det gjorde også. Vi fikk god applaus fra publikum og gode tilbakemeldinger fra våre venner i København Harmoniorkester. Som tidligere sagt, de tre kvarterene vi spilte og underholdte, gikk så innmari fort. Vi hadde alle en rimelig god følelse på at dette hadde gått bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar